Bitcoin

Bitcoin koers update door G-Cryptotargets (19-9)

Vandaag is het gebeurd! De Bitcoin (BTC) koers duikt terug onder het supportlevel $9.800 – $10.000. Is $9.600 de bodem? Of gaan we terug de bodem van de descending triangle opzoeken? Lees hieronder onze analyse.

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is nog steeds een descending triangle (rood), evenals een symmetrical triangle (groen) te zien. Vanmorgen hebben we de bodem van de symmetrical triangle en de weekly MA 21 getest. Het is nu afwachten of we deze support kunnen behouden en eventueel terug kunnen klimmen daar de bovenkant van de descending triangle.

Als we de RSI (Relative Strength Indicator) er bijnemen, is er een falling wedge patroon te zien. Echter zie ik dit patroon liever lager verschijnen, omdat dan de kans van slagen groter is.

Support niveau’s:

  • $9.600 (Trendlijn + MA 21)
  • $9.050 – $9.500
  • $8.100-$8.450
  • $6.750-$7.500

Weerstand niveau’s:

  • $10.400-$10.800
  • $11.400-$12.000

Daggrafiek

Op de daggrafiek is te zien dat we deze nacht onder de Moving Average (MA50) gesloten zijn. Met een test van de wekelijkse Moving Average (MA21) als gevolg. Indien we vandaag kunnen afsluiten boven de Daily EMA 100 + als we de support houden van de symmetrische triangle, kan dit op korte termijn een bullish scenario teweeg brengen met een test van de bovenkant (descending triangle) als gevolg. Deze weerstand bevindt zich op het moment van schrijven in de zone $10.350 – $10.450.

Zoals CryptoMichaël reeds aangaf in zijn analyse van afgelopen maandag:

“Veelal wordt er geschreven over de descending triangle, wat een bearish patroon is. Dat klopt. Echter is het veelal een continuation patroon, die in een opgaande markt ook een ‘re-accumulation’ gebied kan betekenen om een sterkere bodem te maken, voordat we omhoog gaan.”

Support niveau’s:

  • $9.600 – $9.750 (Trendlijn + MA 21)
  • $9.300 – $9.500

Weerstand niveau’s:

  • $10.250 – $10.450
  • $10.650 – $10.900

1uur grafiek

Op de 1uur grafiek merken we een eventuele bullish cross op van de MACD en een oversold signaal op RSI. Echter is dit nog geen garantie op een stijging.

Het is nog in een vroeg stadium om het met grote zekerheid te zeggen, maar wat we op dit moment als patroon kunnen zien is een ascending triangle die ons voorlopig terug naar het $10.000 – $10.200 level kan stuwen.

Conclusie

Shortterm verwacht ik een uitbraak uit de ascending triangle (richting $10.000 – $10.250 zone) die zich vormt op de 1 uur grafiek. Verder is het afwachten of we de support houden van de symmerrische triangle. Zolang deze stand houdt ben ik bullish. Wordt deze support echter gebroken, dan gaan we snel de bodem opzoeken van de descending triangle.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die G Cryptotargets maakt? Volg hen dan op de onderstaande kanalen!

G Cryptotargets is een jong traderscollectief die sinds 2011 actief zijn als traders in de cryptomarkt.

G-Cryptotargers heeft een Telegram kanaal waarbij je de hele maand september gratis tips kunt krijgen om te profiteren van schommelingen.

Bezoek de website voor meer informatie: www.g-Cryptotargets.com

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN