Bitcoin koers

Bitcoin SegWit transacties bereiken recordhoogte

Het percentage Bitcoin (BTC) SegWit transacties heeft 50,5% en dus een recordhoogte bereikt. Dit bleek uit de statistieken van transactionfee.info

SegWit is een update van de Bitcoin Core. Het doel is om verwerking en de snelheid van transacties te versnellen. Oorspronkelijk was de update gericht op het oplossen van transactiemogelijkheid, een van de bekendste problemen in Bitcoin-software. SegWit biedt echter nog een aantal andere voordelen en nu is de aandacht verschoven van het voorkomen van transactiefraude naar het oplossen van het probleem, het schalen van Bitcoin.

Transactiefee.info legt de statistieken uit en wijst erop dat een Bitcoin-transactie meerdere bestemmingen kan hebben en daarom geld naar meerdere ontvangers kan overboeken. De betalingsstatistiek telt het aantal uitgangen van een transactie en trekt er één af, terwijl een transactie met één of meer SegWit bestemmingen, als een SegWit-transactie wordt beschouwd.

Percentage van SegWit- Bitcoin transacties. Bron transactionfee.info

Historische trends van Bitcoin-transacties

De gemiddelde Bitcoin-transactiekosten stegen in april met bijna 200% in vergelijking met maart. Het on-chain transactievolume steeg naar verluidt 43% in april en resulteerde in volledige blokken, terwijl SegWit 40% van de totale transacties per blok behaalde en blokken regelmatig de bloklimiet van één megabyte overschreden. Het gemiddelde SegWit-gebruik was 26% in 2018.

Toen de dagelijkse Bitcoin-transactievolumes in februari dit jaar opliepen tot hoogtes die sinds januari 2018 niet meer werden gezien, nadat Bitcoin de $20.000 bereikte, betoogde Jameson Lopp, de CTO bij Bitcoin personal key beveiligingssysteemfirma Casa:

“Lagere transactievraag, verbeterde algoritmen, de acceptatie van SegWit en transactiegroepen hebben geresulteerd in een efficiënter gebruik van blokruimte en minder strijd voor deze schaarse bron.”

Deze zomer is Bitcoin Core-versie 0.16.1 uitgebracht, een nieuwe belangrijke versie met “nieuwe functies, verschillende bugfixes en prestatieverbeteringen, evenals bijgewerkte vertalingen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN