Bakkt

Deutsche Bank gaat blockchain van JPMorgan gebruiken

Gisteren werd bekendgemaakt dat de grootste bank van Duitsland, Deutsche Bank, tot het blockchain-netwerk van JPMorgan (het Interbank Information Network, IIN) gaat toetreden. Dit volgens een artikel dat op zondag 15 september op de Financial Times verscheen.

Wat is IIN?

Het door JPMorgan geleide blockchain-initiatief, dat in 2017 werd gelanceerd, heeft nu een netwerk van 320 banken.

Het IIN-netwerk is gebaseerd op, het door JPMorgan ontwikkelde, Quorum-platform en is bedoeld om grote uitdagingen zoals het delen van informatie tussen banken aan te pakken en transacties aan ontvangers te versnellen. Quorum is gebaseerd op de Ethereum-blockchain.

JPMorgan streeft ernaar om eind 2019 400 overeenkomsten met banken te bereiken en verwacht ook, in de nabije toekomst, andere grote banken aan te kondigen.

Het nieuwe lid

Takis Georgakopoulos, hoofd van de betalingen bij JPMorgan, sprak de hoop uit dat Deutsche Bank de eerste van verschillende andere grote banken zal zijn die zich bij IIN zullen aansluiten. Volgens het rapport is Deutsche Bank ‘s werelds grootste clearer van betalingen in Euro’s.

Volgens het hoofd van cashmanagement bij Deutsche Bank, Ole Matthiessen, zal IIN hen in staat stellen om betere diensten aan te bieden aan hun klanten. Verder legde hij uit dat de bank verwacht dat IIN de kosten voor het verwerken van moeilijke betalingen zal verlagen.

Zoals gemeld in februari, verwacht JPMorgan eind 2019 zijn eigen cryptocurrency JPM Coin te zullen testen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN