Grootste Bitcoin geldautomaten netwerk Coinme ontvangt grote investeringen

Ripple’s dochterondernemingen Xpring en Blockchain Finance Fund hebben $1,5 miljoen geïnvesteerd in crypto geldautomaten start-up Coinme in Seattle.

Coinme kondigde aan dat de financiering gebruikt wordt voor extra licenties om de dekking in de VS en internationaal uit te breiden.

Het bedrijf werd in 2014 opgericht en in samenwerking met Coinstar beheren beide ondernemingen het grootste bitcoin geldautomaten netwerk wereldwijd, met meer dan 2.600 locaties. Mede-oprichter en CEO van Coinme, Neil Bergquist, zei:

“We worden versterkt door deze investeringen van Ripple en Blockchain Finance Fund in onze visie en de grote mogelijkheid om miljoenen mensen wereldwijd toegang te bieden tot digitale valuta. Coinme bouwt de infrastructuur voor de snelgroeiende digitale valuta-economie. We kunnen die infrastructuur nu naar een wereldwijd publiek brengen.”

Ethan Beard, senior vice president bij Ripple versterkte dat gevoel door te zeggen dat Coinme de weg vrij maakt voor de reguliere acceptatie van digitale valuta. Hij voegde hier nog het volgende aan toe:

“Coinme maakt het gemakkelijk voor iedereen om toegang te krijgen tot cryptocurrencies en deze te gebruiken voor betalingen en op contanten gebaseerde overmakingen. Bij Xpring ondersteunen we missiegedreven bedrijven. Het Coinme-team biedt een perfecte mix van ervaring om deze missie aan te gaan, en we zijn verheugd om met hen samen te werken.”

Enorme stijging crypto geldautomaten

Gegevens van Coin ATM Radar tonen een bijna vijfvoudige stijging van het aantal actieve crypto geldautomaten sinds 2017

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!