Crypto Nieuws

CF Benchmarks ontvangt Europese Benchmarklicentie

Na meerdere tegenvallende nieuwsberichten omtrent cryptocurrencies in Europa, is er dan eindelijk wat goed nieuws te melden. CF Benchmarks, de Bitcoin indexprovider van de CME Group, ontving namelijk een benchmarklicentie onder de European Benchmarks Regulation (EU BMR). Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph verscheen.

Wat is BR Benchmarks?

CF Benchmarks is verantwoordelijk voor het leveren van real time index benchmarks voor Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash en Litecoin. De waarde van deze cryptocurrencies wordt weergegeven door middel van de zogeheten CME CF Bitcoin Reference Rate (BRR) en Bitcoin Real Time Index (BRTI).

De BRTI is een realtime index van de Amerikaanse dollarprijs van één Bitcoin die elke seconde, 24 uur per dag en 365 dagen per week vernieuwd wordt.

De BRR is een dagelijkse referentiekoers van Bitcoin die op 16:00 GMT vastgesteld wordt.

De eerste met een licentie in Europa

Het officiële Twitter-account van CF Benchmarks kondigde op 13 september aan dat het een licentie heeft ontvangen van de FCA. In de tweet gaf het bedrijf verder aan dat het de eerste cryptocurrency-indexprovider is die dit doel heeft bereikt:

“CF Benchmarks is de eerste #crypto-indexprovider die EU BMR-autorisatie heeft ontvangen van [de FCA].”

De machtiging zal CF Benchmarks in staat stellen zijn indexen aan verschillende gereguleerde bedrijven aan te bieden. Meer in het bijzonder zullen financiële productbedrijven deze indexen vrij kunnen gebruiken in hun producten in de E.U. nadat de EU BMR in 2020 officiëel van kracht gaat.

De toepassingen van de indexen omvatten uitgifte, handel en beleggen in producten, waarmee ze de activaspreiding van een portefeuille bepalen, de prestaties van het fonds meten, de leenrentes en mechanismen voor contractafrekening bepalen.

CEO van CF Benchmarks, Sui Chung, zei het volgende:

“We zijn er trots op de eerste gereguleerde cryptocurrency-indexprovider te zijn die voldoet aan de strenge eisen van de EU BMR.

Betrouwbare en vertrouwde benchmarks zijn van cruciaal belang voor de groei van het ecosysteem van cryptocurrency, omdat ze meer individuele en institutionele beleggers naar de beleggingscategorie trekken.”

Eerdere berichten over cryptocurrencies in Europa

Gisteren en vandaag plaatsten wij al verschillende berichten die negatief waren voor cryptocurrencies in Europa. Zo zou een Duits parlementarier tegen de komst van Libra in Europa zijn. Daarnaast gaf de Franse minister van Financiën aan dat hij er alles aan zou doen om Libra te blokkeren in Europa.

Eerder deze week plaatsten wij ook slecht nieuws omtrent de Nederlandsche Bank. Zo gaf DNB-woordvoerder Tobias Oudejans aan dat de huidige wetgeving, voor de Nederlandse Tweede Kamer, niet alleen binnenlandse bedrijven zal dwingen zich te registreren bij de centrale bank, maar ook dat buitenlandse entiteiten niet toegestaan zijn ​​om diensten binnen het land uit te voeren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN