Banque de France blockchain

Frankrijk vindt dat de EU een digitale ‘EuroCoin’ nodig heeft

Bruno Le Maire, de Franse minister van Financiën, zegt dat Europa zijn eigen ‘publieke digitale cryptocurrency‘ moet creëren waarmee we met Libra van Facebook kunnen concurreren. Dit meldde Reuters op 13 september.

Tijdens een bijeenkomst van EU-ministers in Helsinki vertelde Le Maire aan verslaggevers dat hij volgende maand de kwestie van een mogelijke Europese digitale cryptocurrency met zijn collega’s zal bespreken.

Hij herhaalde ook zijn bezorgdheid over het feit dat de Libra stablecoin risico’s kan hebben voor consumenten, financiële stabiliteit en zelfs “de soevereiniteit van Europese staten.”

Daarnaast doet hij er ook alles aan om de kosten van grensoverschrijdende betalingen in fiat te verlagen.

Zoals Reuters opmerkt, zijn real-time betalingen in de eurozone beschikbaar vanaf 2017, maar slechts de helft van alle banken werken hieraan mee. Bovendien wordt de mogelijkheid momenteel grotendeels gebruikt om binnenlandse betalingen uit te voeren.

Hij vindt ook dat de EU zijn aanpak voor het reguleren van cryptocurrencies op EU-niveau moest heroverwegen.

De minister herhaalt zijn oproepen om de lancering van Libra in de Europese Unie te weigeren. Hij zegt dat de huidige stand van zaken, waarin toezichthouders blijven debatteren over het reguleren van cryptocurrencies als effecten, betalingsdiensten of valuta’s, moet worden opgelost door het maken van goede afspraken en duidelijke wetten.

Een woordvoerster van de EU-commissie zei volgens Reuters “met de openbaar beschikbare informatie over Libra is het momenteel niet mogelijk om te zeggen welke exacte EU-regels van toepassing zijn.”

De vijfde anti witwaswet van de EU, die in juli 2018 in werking is getreden, heeft ervoor gezorgd dat financiële waakhonden van de EU de risico’s van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme aanzienlijk kunnen verminderen binnen de cryptocurrency-sector. Daarnaast zijn er ook nog een heleboel regelgevende en juridische kwesties die nog moeten worden opgelost in de toekomst.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN