Buitenlandse cryptobedrijven wellicht niet meer toegestaan in Nederland

DNB-woordvoerder Tobias Oudejans heeft aangegeven dat de huidige wetgeving voor de Nederlandse Tweede Kamer niet alleen binnenlandse bedrijven zal dwingen zich te registreren bij de centrale bank, maar ook dat buitenlandse entiteiten niet toegestaan zijn ​​om diensten binnen het land uit te voeren. Dit volgens een bericht dat vandaag op CoinDesk verscheen.

Dit is een follow-up op het bericht, waarin DNB aangaf dat zij cryptobedrijven zouden gaan reguleren en verplichten tot het bezitten van een vergunning.

Onder buitenlandse entiteiten vallen alle bedrijven die zijn geregistreerd buiten de Europese Economische Zone, een gebied waar de meeste Europese landen in vallen.

Op de vraag of buitenlandse cryptobedrijven kantoren in Nederland of Europa moeten oprichten om toegang tot de markt te krijgen, gaf Oudejans geen commentaar.

Oudejans zei dat de wetgeving, die betrekking heeft op de vijfde EU-antiwitwasrichtlijn (AMLD 5), nog in behandeling is. De centrale bank heeft echter eerder al alle Nederlandse cryptobedrijven gevraagd zich, vóór de afsluitingsdatum van 10 januari, te melden/registreren.

Zoals alle financiële bedrijven, moeten cryptobedrijven zich registreren bij de Nederlandse overheid, aldus Oudejans. Hij ging verder met:

“Voor een nieuwe industrie zijn de voorschriften erg standaard, ook al lijken ze erg strikt.”

Voorlopig blijft het de vraag hoe de definitieve wetgeving eruit zal zien, hoe de DNB deze zal handhaven en hoe internationale spelers binnen Nederland kunnen opereren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!