KuCoin

VanEck SolidX Bitcoin Trust kent slechte start

Beleggingsbeheerder VanEck heeft slechts 4 Bitcoins (BTC) uitgegeven via zijn nieuwe fonds dat gericht is op institutionele beleggers. Dit volgens een artikel dat op dinsdag 10 september op Cointelegraph geplaatst werd.

Gegevens van het bedrijf, ontdekt door econoom en cryptocurrency-commentator Alex Krüger op 10 september, toonden aan dat sinds de lancering (het begin van de maand) het totale nettovermogen van VanEck SolidX Bitcoin Trust 144A slechts $41.400 bedraagt.

Geen ETF!

Vorige week schreven wij nog een artikel over de lancering van het product. Het product zou een SEC-vrijstelling gebruiken, waardoor aandelen van hun VanEck SolidX Bitcoin Trust kunnen worden aangeboden aan instellingen, zoals hedgefondsen en banken. Het product werd omschreven als:

“VanEck SolidX Bitcoin Trust 144A aandelen … zien er uit en voelen aan als een traditionele ETF, echter zijn geen ETF.”

Het fonds kende echter een slechte start. Dit komt waarschijnlijk mede omdat het product geen wettelijke ETF vertegenwoordigde, iets dat nog steeds verboden is door Amerikaanse toezichthouders, aldus industrie advocaat, Jake Chervinsky.

Hij waarschuwde zijn volgers op Twitter door het volgende te posten:

“Dit is misleidend. De VanEck SolidX Bitcoin Trust is *geen* ETF. Het lijkt precies op de Grayscale Bitcoin Trust, die bijna zes jaar geleden werd gelanceerd. Het een “gelimiteerde ETF” noemen is gewoon een leuke marketing strategie, dat is alles wat het is. Het een volwaardige ETF noemen is gewoonweg verkeerd.”

Geen vraag

De slechte lancering is voor Alex Krüger het bewijs geworden dat institutionele beleggers dergelijke beperkte Bitcoin-gerelateerde instrumenten niet willen.

“Dit fonds is gewoon een slechte lancering van een product waar niet veel vraag naar is.”

In oktober zullen toezichthouders een definitief oordeel vellen over de vraag of twee ETF’s kunnen beginnen met handelen, waarvan er één van VanEck is.

Op maandag kondigde het institutionele handelsplatform Bakkt aan dat zijn warehouse voor hun fysiek geleverde Bitcoin-futures nu actief was, omdat het vorige week deposito’s had geopend.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN