Libra Blockchain

“Alle cryptocurrencies moeten zich houden aan de regels.”

Facebook’s Libra moet voldoen aan de hoogste Amerikaanse nalevingsnormen, voorafgaand aan de lancering. Dit volgens de Amerikaanse minister van Financiën en volgens een artikel dat op 10 september op CoinDesk geplaatst werd.

Sigal Mandelker, onder secretaris van de schatkist voor terrorisme en financiële intelligentie, sprak met verslaggevers in Genève en gaf aan dat niet alleen Libra, maar ook andere cryptocurrencies die in de gehele of een deel van de VS actief zijn, zich moeten houden aan de regels die zijn bedoeld om financiële misdaden te voorkomen.

Ze zei:

“Of het nu Bitcoin, Ethereum of Libra is, onze boodschap is voor al deze bedrijven hetzelfde: het witwassen van geld en het bestrijden van terrorismefinanciering moet vanaf het begin in uw ontwerp worden ingebouwd.”

Mandelker gaf haar opmerkingen na een vergadering over cryptocurrencies, waaronder Libra. De Zwitserse overheid, de Bank voor Internationale Betalingen en andere internationale financiële organisaties waren aanwezig bij deze vergadering. Ze gaf verder aan dat ze vandaag van plan is om de financiële toezichthouder van Zwitserland (FINMA) te ontmoeten.

De vergadering zal volgens Reuters prioriteit geven aan het instellen van anti-witwasmaatregelen en mogelijke handhavingsmaatregelen tegen projecten die de regels niet naleven.

Mandelker gaf het volgende aan:

“De industrie voor digitale activa heeft zich sterk gericht op het bouwen van zijn infrastructuur en niet genoeg op hoe terroristen en andere criminelen kunnen stoppen met het gebruik van hun netwerken om fondsen te verplaatsen.”

Eerder vandaag plaatsten wij al een bericht waarin de interbancaire netwerkaanbieder, de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications (SWIFT), cryptocurrencies afdeed als ‘nutteloos en onstabiel’. 

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN