Bitcoin koers

Bitcoin koers update door CryptoMichaël (9-9)

Wederom een relatief saaie week in de koers van Bitcoin, afgezien van een mooie ‘sell the rumor, buy the news’ voorbeeld met de opening van Bakkt. Op het moment van de tweet van Bakkt ging de koers met $800 onderuit. Tijd voor een analyse van de koers. De koers hanteert een prijs van $10.375 op Coinbase op het moment van schrijven.

Weekchart (W) – Bitcoin

Bron: TradingView

Kijkende naar de weekchart, dan is er nog steeds een mooie accumulatie te bespeuren. Een gezonden vertoning, aangezien Bitcoin van $3,000 naar $14,000 in relatieve korte tijd steeg en hierna een mooi zijwaarts koersverloop toont. Ook beweegt de koers nog boven de 21 Exponential Moving Average, welke de bullish indicator was van de afgelopen bullmarket. Persoonlijke verwachtingen zijn dat we nog een tijdje gaan accumuleren, tot de 21 EMA als support gaat fungeren en er wat ‘FOMO’ (Fear of Missing Out) ontstaat betreffende de halving. Ook hierin verwacht ik een piek voordat de halving daadwerkelijk plaatsvindt, iets wat vergelijkbaar is met het ‘buy the rumor, sell the news’ principe (vrijdag vond hier een mini versie van plaats).

Dagchart (D) – Bitcoin

Bron: TradingView

Kijkende naar de dagchart, dan valt er te bespeuren dat er nog steeds lagere toppen gemaakt worden met gelijkblijvende bodems. Dit patroon heet een descending triangle patroon en is over het algemeen bearish (let op; over het algemeen). Het hoeft echter niet te betekenen dat we naar beneden uitbreken. Ook in een opgaande markt kan dit simpelweg een re-accumulatieperiode betekenen, waarin er een vloer gevonden wordt alvorens de koers verder omhoog gaat. Fundamenteel komt er ook veel aan de komende maanden; Bakkt lancering later in September, halving midden 2020 en mogelijk een ETF + meer winkels en bedrijven accepteren Bitcoin.

Een vrij voor de hand liggend scenario is dat we nog een keer de bodem op gaan zien om de liquiditeit onder de lows weg te nemen en de 21 EMA op de weekly te testen, alvorens de koers een verdere stijging omhoog in gaat zetten. Echter, de koers mag wat dat betreft niet onder de $8,500 sluiten.

4uurschart (4U) – Bitcoin

Bron: TradingView

Duidelijk valt hier te zien dat er een grote drop is geweest op vrijdag, net na de lancering van Bakkt. De drop ging terug naar het eerste steunniveau rond $9,800-10,000 en maakte hier een mooie sprong op. Verwachtingen zijn dat we nog even een tijdje zijwaarts gaan in dit gebied, gezien dat er een ‘range’ gedefinieerd is.

Bullish scenario zou een break boven $10,700-11,000 zijn en daarmee een breakout boven de neerwaartse trendlijn. Als dat gebied als steun gaat fungeren, kunnen we verder naar boven kijken richting $14,000.

Bearish scenario is een break onder de $10,000. Zoals eerder geschreven zou dan een test van de lows op $9,300 het meest waarschijnlijke zijn om de 21 EMA op de weekly te testen en de liquiditeit onder de steun weg te nemen voor de markt kan keren. Voor nu zit de koers in ieder geval vast.

De belangrijkste steunniveaus:

  • $9,800/10,000 – Het steunniveau waar de koers nu een sprong op heeft gemaakt.
  • $9,400 – Belangrijk steunniveau waar er nu al drie maal een bounce op is geweest. Mocht hij weer getest worden, dan is het aannemelijk dat we een neerbraak naar beneden verwachten.
  • $9,000 – Het gebied rond de 21 EMA dat getest kan worden als steun en een belangrijke graadmeter was voor de bullmarkt in 2016-2017.
  • $8.200/8.500 – CME gap en het volgende orderblock waar support gevonden kan worden.

Weerstandsniveaus:

  • $10,700/10,900 – Dit hele gebied is een belangrijke weerstand om doorheen te breken als eerste. Mochten we daar doorheen komen, dan kunnen we verder omhoog kijken.
  • $11,600/11,700 – Het volgende niveau na $10,700-10,900.
  • $12,800 – Hoogste weerstandsgebied (ook kan beargumenteerd worden dat dit $14,000 is).

Conclusie:

Concluderend kan ik niet stellen dat de koers dermate bearish is. We consolideren op een mooi niveau en accumuleren lekker, een gezonde beweging die ook te bespeuren is in de voorgaande cyclus. Persoonlijke verwachtingen zijn een continuatie van deze zijwaartse bewegingen tot de 21EMA in het spel komt, welke ook het signaal voor de alternatieve munten was om te gaan bewegen.

Al met al een spannende maand met een mooie lancering van Bakkt ook op komst.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN