Bitcoin dollar

$1 miljard Bitcoin verstuurd voor $700,- aan fee

Er is vannacht een transactie van ruim $1 miljard aan Bitcoin (BTC) uitgevoerd van een onbekende wallet naar een andere onbekende wallet. Dit is echter niet het vreemde aan deze transactie. Het vreemde aan deze transactie is dat er ruim $700,- aan transactiekosten betaald is. Dit volgens een artikel dat op vrijdag 6 september op Cointelegraph geplaatst werd.

20x teveel betaald

Afgelopen nacht tweette Whale Alert het onderstaande.

De afzender, die mogelijk geld naar zichzelf heeft gestuurd, heeft een zeer hoog tarief gekozen. Bij 480 satoshis per byte bedroeg de fee ongeveer $700.

Bitcoin-fees kunnen variëren, afhankelijk van hoe snel een afzender wenst dat een transactie door miners wordt verwerkt. Veel portefeuilles maken handmatige tariefinstelling mogelijk; hoe meer geld wordt betaald, hoe minder blocks een gebruiker moet wachten op een transactiebevestiging.

Onder de huidige omstandigheden is het krijgen van een transactie in het volgende block, maximaal tien minuten, slechts 23 satoshis per byte, wat betekent dat de bovenstaande afzender 20 keer teveel heeft betaald. Het geld had in ongeveer 10 minuten kunnen worden betaald voor een fee van slechts $35.

Wie zit er achter deze transactie?

Na aanleiding van deze tweet, begonnen social media gebruikers te gokken van wie deze transactie zou kunnen zijn en naar wie de fondsen gestuurd werden.

Volgens Whale Alert waren bij de transactie geen bekende portefeuilles of die van specifieke cryptocurrency-gerelateerde organisaties, zoals beurzen, betrokken.

Een theorie suggereerde dat de fondsen mogelijk gekoppeld zijn aan institutioneel handelsplatform Bakkt, dat vandaag deposito’s van klanten begint te accepteren.

Max Keiser, een voormalige Wall Street-handelaar en gastheer van het RT-programma Keiser Report, zei het volgende:

“Instellingen bouwen een voorraad op voor hun toekomstige marktvorming behoeftes.”

“Dit = effectief een ‘put’ op de BTC-prijs van $9.000 (zoals ik al enkele jaren meld). Dat wil zeggen, instellingen zijn netto-kopers van elke BTC die verschijnt op $9k. Risico / beloning is nu uitstekend voor kopers.”

We hebben gisteren een mooie Bitcoin analyse, gemaakt door G-Cryptotargets, geplaatst op onze website. en je benieuwd waar de Bitcoin koers heen gaat? Klik dan hier!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN