Bitcoin koers

Twitter en Square CEO praat over cryptocurrency toekomst

Naarmate cryptocurrency op grotere schaal wordt gebruikt, zal Square overgaan op het aanbieden van een breder scala aan ‘internetdiensten’ in plaats van alleen financiële technologie, voorspelde mede-oprichter Jack Dorsey.

Meer als een internetbedrijf

Square geïntegreerde Bitcoin in 2018, toen zij de cryptocurrency begonnen te verkopen aan gebruikers. Deze service genereerde in de eerste twee kwartalen van dit jaar meer dan $190 miljoen aan inkomsten, wat een bruto winst van $3 miljoen opleverde.

In een interview van 5 september met The Australian Financial Review beschrijft Dorsey hoe hij denkt dat de opkomende beleggingscategorie de ontwikkeling van zijn bedrijf zal bepalen. Hij zei:

“Op de lange termijn zullen cryptocurrencies ons meer en meer helpen om meer te lijken op een internetbedrijf waar we een product kunnen lanceren… en de hele wereld kan het gebruiken, in plaats van markt naar markt, bank naar bank en van toezichthoudende instantie naar toezichthoudende instantie te gaan.”

In plaats van zich te concentreren op geldoverdracht of betalingen, zoals op dit moment, zal het bedrijf waarschijnlijk diensten gaan ontwikkelen “zoals hardware, analyse en salarisadministratie en kredietverlening”, zei Dorsey.

Geen eigen cryptocurrency

In een afzonderlijk interview met twee andere Australische publicaties, The Age en The Sydney Morning Herald, sprak Dorsey over de aankomende cryptocurrency van Facebook. Hij zei dat noch Square, noch zijn andere bedrijf, Facebook rivaal Twitter, een native token zou gaan maken, en voegde eraan toe:

“Ik denk dat open internetstandaarden iedereen beter van dienst kunnen zijn dan normen die door bedrijven worden beheerd of opgezet.”

Bitcoin

Dorsey herhaalde zijn mening dat Bitcoin een grote kans heeft om meer geadopteerd te worden. Hij zei:

“Het is de meest veerkrachtige geweest, het bestaat al 10 jaar, het heeft een geweldig merk en het is erg vaak getest.”

Echter gaf hij ook aan dat Bitcoin nog niet functioneel is als een valuta.

“Het is niet functioneel als een valuta. De pieken en dalen zijn als een beleggingsactief en zijn gelijk aan goud. Wat we moeten doen is het bruikbaarder en toegankelijker maken als een valuta, maar het is er nog niet.”

Hij ging verder met aangeven dat hij gelooft dat het internet een eigen cryptocurrency gaat hebben, echter welke cryptocurrency dit gaat zijn is nog niet duidelijk.

“We huren vijf open source-ingenieurs in om volledig te werken aan het verbeteren van het crypto-ecosysteem. Ik denk dat internet een eigen valuta zal hebben en alles wat we kunnen doen om dat te laten gebeuren, zullen we doen.”

Eerder vandaag plaatsten wij al een bericht waarin de Amerikaanse NSA aangaf dat het werkt aan een kwantumresistente cryptocurrency.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN