OurSong

Koreaanse muziekgigant gaat eigen cryptocurrency lanceren

De Koreaanse popmuziekgigant SM Entertainment heeft zijn plannen onthuld om een eigen cryptocurrency en blockchain te bouwen in samenwerking met CTIA Labs. Dit volgens een artikel dat op donderdag 5 september op Cointelegraph geplaatst werd.

SM Entertainment is het grootste Zuid-Koreaanse entertainmentbedrijf. Bedrijfsgegevenswebsite Crunchbase schat de jaarlijkse omzet van de onderneming op $350 miljoen.

CTIAI Labs CEO Sang-Sik Joo maakte dit, volgens de lokale IT-nieuwsuitzending van ITChosun op 4 september, bekend op de ontwikkelaarsconferentie van de Zuid-Koreaanse exchange UpBit.

Joo zei dat ze het project momenteel bespreken met partners die het platform gaan bouwen, maar de details daarvan kunnen zij nog niet onthullen. Naar verluidt verwacht SM Entertainment dat het blockchain-platform de fysieke en virtuele wereld zal verbinden met elkaar. Joo reageerde op deze ontwikkeling door de rol te definiëren die hij blockchain technologie, in de toekomst van de entertainmentindustrie, ziet spelen. Hij zei:

“Blockchain is, vanuit het oogpunt van entertainment, een gedecentraliseerde entertainment entiteit.”

Eerder vandaag plaatsten wij een nieuwsbericht waarin duidelijk werd dat de National Security Agency (NSA) van de Verenigde Staten werkt aan het ontwikkelen van een kwantumresistente cryptocurrency.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN