OKEx blockchain

Amerikaanse NSA werkt aan kwantumresistente cryptocurrency

De National Security Agency (NSA) van de Verenigde Staten werkt naar verluidt aan het ontwikkelen van een kwantumresistente cryptocurrency. Dit volgens een artikel van Cointelegraph die op donderdag 5 augustus geplaatst werd.

De bron van de informatie was Bloomberg Technology-verslaggever William Turton, die aanwezig was bij de Billington Cybersecurity 10th annual summit in Washington D.C. Hij zei het volgende op Twitter:

https://twitter.com/WilliamTurton/status/1169353054774317064

“Anne Neuberger, directeur van het nieuwe directoraat Cybersecurity van NSA, zegt dat het bureau opnieuw hardware- en softwarestandaarden zal voorstellen. Ook geeft het bureau aan kwantumresistente crypto te bouwen.”

Nadere details over de presentatie van Neuberger werden verstrekt door Microsoft News, in een rapport dat zich richt op de strijd van het bureau tegen ransomware-bedreigingen van een groot aantal geopolitieke tegenstanders, waaronder Noord-Korea, Iran, Rusland en China.

Neuberger zei het volgende hierover:

“Ransomware is echt interessant met ruim 4000 aanvallen per dag gedurende de laatste jaren. … Dat is zeker iets wat een belangrijk punt van zorg zou zijn voor de verkiezingen.”

Ze zei verder dat het nieuw opgerichte Cybersecurity Directorate, dat in oktober met de werkzaamheden zou beginnen, zich zou richten op het verminderen van de dreiging van invloedoperaties door Rusland, evenals diefstal van intellectueel eigendom en cyberespionage vanuit China.

Tevens gaf zij aan dat Noord-Korea erg creatief is in zijn strategie voor cyberoorlogvoering en wees op het gebruik van cryptocurrency om fondsen te verzamelen voor het regime van president Kim Jong-Un.

Neuberger was vastberaden in haar beschrijving van de aanpak die de NSA zou volgen als deze landen (of anderen) zich zouden proberen te bemoeien met de Amerikaanse verkiezingen in de toekomst.

“We hanteren dezelfde driedelige aanpak: zorg voor bedreigingsinformatie, verkrijg die inzichten, deel die informatie en wees bereid om maatregelen op te leggen aan een tegenstander, wanneer ze onze verkiezingen proberen te beïnvloeden.”

Cryptocurrencies hebben dus een belangrijke rol in cyberoorlog, waardoor er wordt gedacht dat er een grote voorsprong gecreeërd kan worden door kwantumresistente cryptocurrencies.

Zo zijn er in het verleden al veel hackers, uit verschillende landen, actief geweest. Zo wordt er geschat dat Noord-Koreaanse hackers al ruim $2 miljard hebben verkregen door frauduleuze activiteiten. Deze claims werden echter ontkend door het land. Het land beschuldigde de Verenigde Staten van het verspreiden van geruchten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN