Bitcoin Nieuws

VanEck en SolidX lanceren Bitcoin-ETF-achtig product

Hoewel de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tot nu toe de voorgestelde Bitcoin ETF’s heeft geblokkeerd, gaan VanEck en SolidX een andere optie aanbieden. Dit volgens een artikel dat op dinsdag 3 september op CoinDesk geplaatst werd.

Een andere route

Vandaag kondigde de twee bedrijven aan dat ze een ongebruikelijkere route gaan bewandelen om de wettelijke hindernissen te omzeilen. Zo gaan de bedrijven een SEC-vrijstelling gebruiken, waardoor aandelen van hun VanEck SolidX Bitcoin Trust kunnen worden aangeboden aan instellingen, zoals hedgefondsen en banken. Het is echter niet mogelijk om dit aan particuliere beleggers aan te bieden.

Het fonds is dan niet een beurs verhandeld fonds, maar zal wel een vergelijkbaar product zijn. Ed Lopez, hoofd van ETF-product bij VanEck, vertelde CoinDesk dat “het mogelijk maakt om aandelen te creëren en in te wisselen zoals ETF’s, maar het is geen ETF.”

Hij ging verder met:

“In tegenstelling tot een ETF staat het niet op een nationale beurs, maar is het genoteerd op het OTC Link ATS-platform. Dit is de eerste in zijn soort aanbieding. Aangezien het over-the-counter via broker-to-broker transacties verhandeld zal worden, hebben we een Broker Traded Fund, een BTF, genoemd.”

Rule 144A

De aandelen zullen vanaf donderdag verkocht worden onder de Rule 144A van de SEC. Deze regel maakt het mogelijk om onderhands geplaatste effecten te verhandelen tussen “gekwalificeerde institutionele kopers” met kortere holdingperioden en zonder de verplichting om geregistreerd te zijn bij de SEC.

Gabor Gurbacs, directeur van digitale activastrategieën bij VanEck / MVIS, zei:

“We blijven de ontwikkelingen van de marktstructuur, op het gebied van digitale activa, ondersteunen. Dit gekwalificeerde institutionele kopers (QIB’s) 144A Bitcoin-product kan de weg vrijmaken voor institutionele Bitcoin-acceptatie en laten zien dat een goede gereguleerde ETF-structuur in de praktijk kan werken.”

Eerste geclearde Bitcoin product

In een persbericht zeiden de bedrijven het volgende:

“De aandelen zullen institutionele beleggers toegang geven tot een fysiek ondersteund Bitcoin-product dat verhandelbaar is via traditionele en prime brokerage-accounts.

De aandelen zijn het eerste geclearde product van institutionele kwaliteit dat toegang biedt aan Bitcoin en een standaard ETF-creatie-en-terugkoopproces mogelijk maakt.”

Beleggers zijn ook verzekerd tegen “diefstal of verlies” van de Bitcoin-privésleutels en krijgen toegang tot een open-end creatie-en-terugkoopproces van de aandelen.

Op 12 augustus stelde de SEC beslissingen over Bitcoin ETF-voorstellen door Bitwise Asset Management, VanEck / SolidX en Wilshire Phoenix wederom uit. De beslissingen staan nu gepland voor later deze maand en in oktober.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN