All-time inkomsten voor Bitcoin miners stijgt naar $14 miljard

De all-time inkomsten voor Bitcoin (BTC) miners is gestegen naar $14 miljard. Dit volgens nieuwe gegevens van Coin Metrics en volgens het artikel dat voor het eerst verscheen op Yahoo! Finance op vrijdag 30 augustus.

Zoals Yahoo! Finance meldde is er, ondanks de enorme toename van de hash-snelheid van het netwerk wat de winstgevendheid van mining naar beneden haalt, nog steeds veel geld in het spel voor Bitcoin miners.

Yahoo! Finance merkt ook op dat het vanaf het begin van het Bitcoin-netwerk acht jaar heeft geduurd, voordat de totale omzet van miners de grens van $5 miljard overschreed en de volgende $5 miljard waren exponentieel sneller. Het duurde slechts acht maanden om de volgende $5 miljard te behalen en dus de $10 miljard te overschrijden.

Op basis van de huidige winstgevendheid, zal de omzet de $20 miljard ergens begin 2020 verbreken.

Meerdere verbroken records

Dit records is één van vele records dat Bitcoin dit jaar verbroken heeft. We hebben al meerdere keren artikelen op onze website geplaatst over het feit dat de Bitcoin hash snelheid een record bereikt had. In theorie zou dit moeten betekenen dat de miners minder zouden verdienen. Dit omdat een hogere rekenintensiteit zich vertaalt in hogere operationele kosten voor miners. Echter geeft de robuuste omzetstijging aan dat dit de winstgevendheid niet kritisch heeft aangetast.

Naast de hash snelheid, plaatsten wij op maandag een bericht waarin aangegeven werd dat de gerealiseerde marktkapitalisatie van Bitcoin de $100 miljard bereikt had. Dit was wederom een mijlpaal voor ’s werelds grootste cryptocurrency.

Verder is Bitcoin minder dan een jaar verwijderd van zijn volgende halvering. Dit is een voorgecodeerde 50% reductie van de blockbeloningen voor miners. Deze staat gepland om in mei 2020 plaats te gaan vinden.

Hoewel de halvering bullish gevolgen kan hebben voor de prijs (door toenemende schaarste), wordt de impact ervan op miners scherp in de gaten gehouden, vanwege het feit dat lagere beloningen netwerkdeelnemers kan gaan afschrikken. Dit kan op zijn beurt weer een negatieve invloed hebben op de hashing-kracht van het netwerk.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!