Bitcoin koers

Peter Schiff: Bitcoin is geen veilige haven

De bekende goud trader, Peter Schiff, zei in een tweet op 28 augustus (na de drop van 7%) dat Bitcoin (BTC) bewezen heeft dat het geen veilige haven is. Dit volgens een artikel dat op donderdag 29 augustus op Cointelegraph geplaatst werd.

Gefaald voor de veilige haven test

Peter Schiff, die bekend staat om het feit dat hij geen voorstander van Bitcoin is, zei het volgende:

“Bitcoin heeft opnieuw de veilige haven-test niet doorstaan. Op vrijdag, toen escalerende handelsspanningen de wereldwijde aandelenmarkten deden dalen, zochten beleggers hun toevlucht in monetaire veilige havens. De Japanse yen, Zwitserse frank en vooral goud zijn allemaal omhoog gegaan. Maar Bitcoin daalde harder dan aandelen!”

Schiff verwees naar het feit dat Bitcoin op vele website (waaronder die van ons) vergeleken wordt met goud, en als veilige haven gezien zou worden.

Nu leidde de nieuwe beweging naar beneden echter tot critici zoals Schiff, die verder ging:

“Sinds afgelopen donderdag heeft Bitcoin meer waarde verloren dan alle belangrijke beursindexen, terwijl goud en zilver zijn gestegen.”

Tegenargument

Zijn argument ging echter verloren bij voorstanders van Bitcoin. In reactie daarop weerlegde het Twitter-account, bekend als Parabolic Trav, Schiff op de intrinsieke waarde van Bitcoin. Hij zei:

“Waarom zou Bitcoin in vredesnaam een ​​veilige haven zijn? Obligaties zijn de veilige haven in het huidige model. Goud is ook geen veilige haven.”

De obligatiereacties kwamen toen de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, onthulde dat de regering ultralange obligaties van 50 of 100 jaar overwoog. Deze obligaties zou de financieringskosten voor Washington verlagen en de blootstelling van de belastingbetaler aan het jaarlijkse begrotingstekort van bijna een biljoen dollar beperken.

Tot slot zei hij het volgende:

“Als je probeert het in de oude financiële analysebox te passen, ben je rekt. Dat is wat je bent Pete!”

Eerder deze maand plaatsten wij berichten waarin bekende personen, zoals Mark Cuban, Bitcoin met goud vergeleken. Daarnaast hebben wij een mooi artikel op onze website staat, waarin duidelijk gemaakt wordt waarom Bitcoin net zo interessant is als goud.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN