Crypto Belasting

Bitcoin in erfenissen zijn net zoals een andere munt

Sinds de plannen van Facebook en zijn Libra munt bekend raakten, is er bij zowel de ECB als de G7 en het IMF een alarmklok afgegaan. De vrees dat de lancering het economische systeem zal ontwrichten is plots een hot item geworden.

Ook voor belastingdiensten zoals de Dienst Voorafgaande Beslissingen zijn cryptovaluta een reden tot bezorgdheid want er zijn de laatste tijd al enkele erfenissen opgedoken met crypto’s zoals Bitcoin. Maar ook zal zijn het virtuele munten, heeft de Vlaamse Belastingdienst er erfbelasting op geheven. Het erfrecht stelt namelijk dat de erfbelasting van toepassing is op alle wereldwijde roerende en onroerende goederen van de overledene, zowel zichtbaar als onzichtbaar.

Sinds enkele maanden hanteert de rulingdienst een lijst met 17 vragen om het percentage van belasting te bepalen. Als het in investeringen kadert die “elke goede huisvader” doet, dan geldt er geen tarief en is de meerwaarde belastingvrij. Wordt er gespeculeerd op koersschommelingen dan wordt er een percentage van 33% gehanteerd. Voor wie zich profileert als professioneel trader zal worden belast volgens de progressieve belastingtarieven van 25 tot 50% op de gemaakte meerwaarde worden belast.

Bron: De Tijd

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN