Libra Blockchain

Libra huurt lobbyorganisatie in om twijfels weg te nemen

Facebook heeft een, in Washington gevestigde, lobbyorganisatie ingehuurd om te helpen met de negatieve reactie op de geplande Libra-cryptocurrency. Dit volgens een artikel dat op dinsdag 27 augustus op Cointelegraph geplaatst werd.

De sociale media-gigant werkt momenteel samen met FS Vector. Dit is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in naleving van regelgeving, overheidsbeleid en bedrijfsstrategie voor de sectoren fintech, cryptocurrency, blockchain en financiële dienstverlening. FS Vector gaat naar verluidt Facebook helpen met ondersteuning bij problemen omtrent blockchain-beleid.

Zoals eerder gemeld heeft Facebook er voor gekozen om de Libra Association, het onafhankelijke consortium voor de geplande Libra-token, in Zwitserland te registreren. Dit had, volgens David Marcus (hoofd van Facebook’s walletdienst Calibra), niets te maken met het ontwijken van regelgeving of toezicht.

Na hun ontmoeting met Zwitserse overheidsfunctionarissen en lokale regelgevende instanties vorige week, zeiden leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Financial Services Committee dat hun bezorgdheid bleef bestaan ​​over het toestaan ​​van een groot technologisch bedrijf, om een ​​particulier gecontroleerde en alternatieve wereldwijde valuta te creëren.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN