Bitcoin nieuws

Bitcoin Update door CryptoMichaël (26-8)

Hoe kunnen we afgelopen week beschrijven? Relatief saai. De markt deed niets en zit vast in een nauwe range waar het nog niet uit komt. Geen duidelijke richting dus! Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin (BTC) op $10,400 op Coinbase en is de wekelijkse candle net gesloten.

Weekchart (W) – Bitcoin

Over het algemeen is dit nog steeds mijn perspectief. Potentieel hebben we een negatieve divergentie op het wekelijkse timeframe (zelfde als in 2016) en hebben we nog een CME gap beneden ons. Dit is overeenkomstig met een test van de 100MA op de weekly, welke veelal een test is voor confirmatie van een opgaande markt (ook overigens diverse MA’s op het dagelijkse timeframe).

Dagchart (D) – Bitcoin

Kijken we naar het dagelijkse plaatje, dan is er ook niet heel veel veranderd in de afgelopen week. Helaas konden we niet boven het rode gebied van $11,000 komen en zakte we daarna naar beneden, maar tot op heden vindt Bitcoin support op de 100MA op de daily. Een close hieronder kan betekenen dat we weer een lagere bodem op gaan zoeken ($8,500 of $9,000 level) en zou ook kunnen betekenen dat we een periode gaan accumuleren voor we verder gaan. Een drop naar $6,000 zie ik niet gebeuren.

4uurschart (4U) – Bitcoin

Zoals te zien is, zitten we op dit moment vast in een range tussen $9,800 en $10,500. Boven $10,500 kunnen we gerust stellen dat het een short term bullish perspectief is met weer een test van het $11,000 niveau (en neerwaartse trendlijn). Onder $9,800 komt het grotere perspectief in beeld en kunnen we de $9,300 (die al meerdere malen getest is) weer op gaan zoeken en mogelijk $8,500. Zelf verwacht ik dit meer dan een opgaande markt.

De belangrijkste weerstandsniveaus:

  • $10,700/10,900 – Dit hele gebied is een belangrijke weerstand om doorheen te breken als eerste. Mochten we daar doorheen komen, dan kunnen we verder omhoog kijken.
  • $11,600/11,700 – Het volgende niveau na $10,700-10,900.
  • $12,800 – Hoogste weerstandsgebied (ook kan beargumenteerd worden dat dit $14,000 is).

Supportniveaus:

  • $9,800 – Het steunniveau van deze range op dit moment.
  • $9,400 – Belangrijk steunniveau waar er nu al drie maal een bounce op is geweest. Mocht hij weer getest worden, dan is het aannemelijk dat we een neerbraak naar beneden verwachten.
  • $8.200/8.500 – CME gap en het volgende orderblock waar support gevonden kan worden.

Conclusie

Gezien het feit dat er verder weinig over te zeggen valt, is het rustig afwachten tot we een richting krijgen voor de markt. Gaat het echt een kopie worden van 2015/2016 en dalen we hier, dan kan dat mogelijk het startsein zijn voor altcoins. Gaan we weer uitbreken omhoog, dan is een korte stop op de altcoins wel nodig voor verdediging.

Bedankt voor het lezen weer en tot volgende week!

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN