blockchain

SegWit ontwikkelaar introduceert nieuwe taal voor Bitcoin smart contracts

Bitcoin ontwikkelaar Pieter Wuille heeft een nieuwe Bitcoin (BTC) programmeertaal, genaamd Miniscript, geïntroduceerd voor smart contracts op de Bitcoin blockchain. Dit volgens een artikel dat op woensdag 21 augustus op Cointelegraph geplaatst werd.

Wuille, één van de ontwikkelaars van de belangrijke Bitcoin netwerkupgrade SegWit, kondigde op maandag 19 augustus de Miniscript website aan.

Miniscript

Miniscript werd ontwikkeld en geïmplementeerd door Wuille, Andrew Poelstra en Sanket Kanjalkar bij het Canadese blockchain technologiebedrijf Blockstream Research. Wuille zegt dat het project de ontwikkelaars ongeveer een jaar kostte. Zij hebben nu eindelijk het stadium bereikt waarbij het project meer aandacht moet krijgen.

Miniscript is een programmeertaal die het mogelijk maakt om, op een gestructureerde manier, een subset van Bitcoin-scripts te schrijven die analyse, samenstelling, generieke ondertekening en andere dingen mogelijk maakt. Ondertussen is het Bitcoin script een basisprogrammeertaal die smart contracts op het Bitcoin netwerk mogelijk maakt door de gebruikers specifieke voorwaarden te laten instellen voor een bepaalde transactie.

Volgens Wuille kan het accepteren van Miniscript enkele van de barrières tussen stukjes software, die in smart contracts worden gebruikt, verminderen. Het zal ook een multisig-ecosysteem bieden dat op een effectievere manier functioneert dan eenvoudige scripttaal.

Hij legt op Twitter uit:

“Stel je voor dat een bedrijf zijn opslagfondsen wil beschermen met een 2-of-3 multisig-beleid gebaseerd op 3 leidinggevenden. Een van die leidinggevenden heeft alleen al een eigen op 2FA / multisig / timelock gebaseerde beveiliging. Waarom kan die hele installatie niet een van de multisig deelnemers zijn?”

Hij gaat verder:

Veel werk is gericht op uitbreidingen van de functionaliteit van de blockchain zelf om meer complexe applicaties te ondersteunen, maar ik denk dat we vergeten dat het gebruik van deze functies op een toegankelijke, configureerbare en analyseerbare manier vandaag de dag vrijwel onmogelijk is.”

Hoewel Miniscript eigenlijk een herformulering van het Bitcoin script is en in dezelfde scripttaal geschreven blijft, maakt het wallets en andere software scripts effectiever, legt Wuille uit op Reddit.

In de post geeft Wuille een voorbeeld van hoe dezelfde notatie eruit ziet in het standaard Bitcoin-script in vergelijking met de manier van schrijven in Miniscript. Voor degene die benieuwd zijn naar het script, klik dan hier.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN