Circle K

Nederlandse Deribit lanceert block trading-oplossing

De Nederlandse crypto-derivatenbeurs Deribit lanceerde een block trading-oplossing in samenwerking met het Amerikaanse handelscommunicatieplatform Paradigm. Dit volgens een artikel dat op donderdag 22 augustus geplaatst werd op Cointelegraph.

Wat zijn blocktrades?

Blocktrades zijn onderhandelde transacties in futures of opties, of spreads en combinaties van beide, die bepaalde minimumhoeveelheidsdrempels overschrijden. Zodra handelaren een prijs overeenkomen, worden deze transacties ter uitvoering en clearing aan de beurs voorgelegd.

‘S Werelds eerste block trading tool voor crypto-derivaten

De institutionele block trading-oplossing is naar verluidt de eerste in zijn soort die wordt aangeboden door een crypto-derivatenbeurs, aldus de firma’s.

De nieuwe block trading-oplossing is bedoeld om instellingen in staat te stellen rechtstreeks over crypto-derivaten te onderhandelen via de chat op Paradigm, terwijl overeengekomen informatie automatisch naar Deribit wordt gestuurd voor uitvoering en clearing.

Door de nieuwe tool te introduceren, willen Deribit en Paradigm elk uitvoeringsrisico van het orderboek elimineren.

De voordelen

John Jansen, mede-oprichter en CEO van Deribit, wees erop dat de voordelen voor instellingen verder worden benadrukt bij het verhandelen van opties. Volgens Jansen kunnen optiehandelaren nu een portfolio, van put- en call-opties, in verschillende variaties maken en deze in blocks te verhandelen, waarbij tegelijkertijd futures worden toegevoegd in plaats van één voor één te onderhandelen en te verhandelen.

Hij voegde toe:

“De mogelijkheid om privé over deals te onderhandelen en deze automatisch op het Deribit-platform uit te voeren, maar buiten het orderboek, is een cruciale stap voor het instappen van institutionele handelaren. U neemt het risico weg van front running en biedt instellingen de mogelijkheid om aanzienlijke bedragen te verhandelen, zonder de markten te verplaatsen en met een tegenpartij naar keuze.”

Traders zullen om block trades uit te voeren in Bitcoin (BTC) of Ether (ETH) -gedekte futures en opties, inclusief spreads en combinaties van deze twee producten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN