Crypto Nieuws

Het Witte huis zegt dat cryptocurrencies gebruikt worden voor drugsaankopen

Afgelopen woensdag (21-8) heeft het Witte Huis twee adviezen uitgebracht, waaronder het feit dat cryptocurrencies gebruikt worden om illegale aankopen van stoffen te doen. Dit volgens een artikel dat op donderdag 22 augustus geplaatst werd op CoinDesk.

De adviezen, die voornamelijk gericht zijn op financiële instellingen en digitale betalingsplatforms, stellen dat ‘converteerbare virtuele valuta’, met name Bitcoin, Bitcoin cash, Ethereum en Monero, kunnen en zijn gebruikt voor illegale aankopen.

Het advies definieert converteerbare virtuele valuta als geld dat gemakkelijk kan worden geliquideerd in stabiele fiat-valuta, zoals de Dollar.

Het advies gaat specifiek in op het medicijn fentanyl. Deze stof zou via Mexico of China de VS binnenkomen en is, volgens de Drug Enforcement Agency, 80 tot 100 keer sterker dan morfine.

Het advies luidt:

“Een analyse van gevoelige financiële gegevens geeft aan dat binnenlandse illegale drugsfabrikanten, dealers en consumenten online betaalplatforms of [converteerbare virtuele valuta] gebruiken om precursor chemicaliën of volledig gesynthetiseerde verdovende middelen te kopen, voornamelijk afkomstig uit China.”

Het Witte Huis heeft het financiële advies verstrekt aan andere overheidsinstanties als onderdeel van een bredere samenwerking om de fentanyl-epidemie te beëindigen. Daarom werden betalingsmethoden bestudeerd, waaronder virtuele valuta.

Het opdoeken van de zwarte markt AlphaBay, door Amerikaanse functionarissen in juli 2017, wordt gegeven als een voorbeeld van eerdere interactie tussen virtuele valuta en illegale stoffen.

In het rapport zijn autoriteitsmethoden opgenomen voor het volgen en ontdekken van betalingen voor illegale stoffen met behulp van CVC’s, zoals portemonnee en IP-adressen, samen met transactiehashes.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN