Bitcoin

Aankomende valutacrisis kan positief zijn voor Bitcoin

De recente devaluatie van Chinese valuta lijkt in lijn met het beeld dat wereldwijd plaats aan het vinden is. In dit bericht gaan we dieper in op de redenen waarom Bitcoin hiervan zou kunnen profiteren en waarom investeerders steeds vaker overwegen om onderdak te zoeken in Bitcoin. Dit volgens een artikel dat op donderdag 8 augustus op Cointelegraph geplaatst werd.

Valutacrisis is aanstaande?

Terwijl de VS en andere landen proberen economische groei te versterken door middel van renteverlagingen, beginnen beleggers naast goud, contanten en staatsobligaties steeds vaker Bitcoin te kopen. Dit volgens de econoom Raoul Pal.

Op Twitter maakt de voormalige Goldman Sachs-directeur duidelijk waarom de wereld snel een valutacrisis nadert. Pal gelooft ook dat Bitcoin zal bloeien in de komende monetaire slachting.

Pal geeft ook aan dat de Dollar steeds sterker aan het worden is, terwijl andere grote valuta’s (meer dan 7 andere) aan het dalen zijn, waaronder de Euro.

Hij concludeert dat een versterkende dollar een enorme wereldwijde deflatoire golf in gang zet, die zou kunnen leiden tot een financiële crisis. Dit kan echter wel positief zijn voor de prijs van Bitcoin.

Pal besluit met het volgende:

“Helaas zijn we op een van de GROOTSTE knooppunten voor markten in de geschiedenis. U bent het misschien niet eens met mijn inschatting van de kansen. Het maakt niet uit. Maar u KUNT het risico gewoonweg NIET negeren.

Bonds. Dollars. Bitcoin en Goud.

Bedankt voor het opletten.”

Andere investeerders delen deze mening

Anthony Pompliano

Andere analisten zijn het er ook over eens dat Bitcoin steeds vaker op de radar van investeerders verschijnt, die op zoek zijn naar alternatieve veilige havens.

Eerder deze week, tijdens een interview met CNBC, besprak Anthony Pompliano hoe Bitcoin zal reageren op de huidige wereldwijde monetaire versoepelingstrend.

Pompliano is het ermee eens dat de devaluatie van China een grote rol speelt in de huidige run van Bitcoin. Hij voegt er ook aan toe dat instellingen steeds vaker naar Bitcoin kijken, omdat het “niet-gecorreleerd is gebleken en een asymmetrisch rendement oplevert, in vergelijking met traditionele activa.”

Tom Lee

Ondertussen gelooft Fundstrat mede-oprichter, Tom Lee, dat Bitcoin is losgekoppeld van een sterke dollar, wat de reden was voor de prijsdaling in 2018, en “negatief geworden was op de correlatie met de aandelenmarkt.”

Het is daarom geen verrassing dat BTC steeds meer wordt gecorreleerd met goud, terwijl het in 2019 aanzienlijk beter presteert dan edelmetalen, traditionele aandelen en vrijwel elk ander activa.

Lee zegt dat deze trend zou kunnen versnellen als beleggers een veilige haven zoeken tegen traditionele aandelen. Hij is ook van mening dat de meest recente renteverlagingen van de Federal Reserve de Bitcon-prijs positief zullen beïnvloeden. Op 31 juli zei hij het volgende:

“Bitcoin wordt steeds meer een macrohedge voor beleggers, tegen dingen die mis kunnen gaan. Tariefverlagingen voegen liquiditeit toe. Liquiditeit duwt geld in al deze risicovolle activa en ook in hedges, wat Bitcoin helpt.”

Eind juli plaatsten wij al een bericht waarin aangegeven werd dat Bitcoin (BTC) een toonaangevende indicator is van verborgen geopolitieke spanningen.

Tevens plaatsten wij deze week een artikel waarin uitgelegd werd waarom investeerders Bitcoin interessant vinden om in te investeren. Ze gaan zelfs zo ver te stellen dat de digitale munt na verloop van tijd de wereldreservemunt kan worden en dus de Amerikaanse dollar gaat vervangen. Maar waarom geloven ze daar in? En waarom geloven wij dat ze wel eens gelijk zouden kunnen hebben? Lees het artikel hier.

Ben je nieuwsgierig naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN