Blockchain

CZ: Brexit kan goed zijn voor crypto

Binance, ‘s werelds grootste en snelst groeiende crypto-exchange, start een nieuwe strategie die gericht zal zijn op Europa, waarbij een kantoor in Londen zal worden geopend. Dit volgens een artikel dat op woensdag 7 augustus op CoinDesk geplaatst werd.

De CEO van de exchange gaf aan dat het idee van een kantoor in Londen nog meer gevoed werd door de ‘zeer positieve’ cryptovoorschriften die onlangs zijn uitgegeven door de financiële toezichthouder (FCA) van het VK.

CZ vertelde CoinDesk:

“Ik hoop dat we binnenkort een kantoor in Londen kunnen openen. Er is nu meer rechtszekerheid, wat goed is. Ik dacht dat de Britse regelgeving zeer neutraal en zeer positief was; ze waren een beetje streng op het gebied van derivaten en ik hoop dat ze daar flexibeler over zullen zijn.”

Veel mensen denken dat de Brexit erg negatief zal zijn voor Groot-Brittannië, echter zei CZ het volgende hierover:

“Ik denk niet dat dit de dingen hier erg zal beïnvloeden. Het Verenigd Koninkrijk heeft een zeer oude en zeer sterke economie. En als er iets gaat gebeuren, zal het waarschijnlijk [Brexit] er voor zorgen dat mensen meer crypto gaan gebruiken, wat goed voor ons is.”

Door internationale transacties lastiger te maken, zou de Brexit theoretisch de aantrekkingskracht van grenzeloze systemen voor waardeoverdracht kunnen vergroten. Als vervolgens de Pond een klap te verduren krijgt, kan dit mensen naar Bitcoin jagen.

CZ kon geen precieze tijdslijn geven over wanneer het kantoor in Londen er zou gaan komen.

Eerder vandaag plaatsten wij ook een bericht over de vermeende hack op Binance. De hacker zou persoonlijke data van klanten verkregen hebben en vraagt 300 BTC in ruil voor deze data.

Gisteren werd ook duidelijk dat HM Revenue & Customs, de Britse belastingdienst, cryptocurrency-exchanges onder druk aan het zetten is om de namen en transactiegeschiedenis van klanten te onthullen, in een poging om onbetaalde belastingen te innen.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN