fan token

Voetbalclub AS Roma krijgt eigen fan token

De Italiaanse voetbalclub AS Roma gaat toetreden tot blockchain platform Socios. Sport blockchain onderneming chiliZ is het bedrijf achter het platform. De officiële aankondiging werd gepubliceerd op 19 juli.

Door deze samenwerking zal AS Roma een eigen fan token krijgen. De tokens zijn bedoeld om fans het recht te geven om te stemmen in bepaalde door de club gedelegeerde beslissingen.

“Hoe meer fans stemmen en interactie hebben met de club via de app, hoe meer beloningen ze kunnen verdienen. Strijd met anderen voor unieke ervaringen en krijg toegang tot exclusieve merchandise en games.”

Vanaf het najaar kunnen fans de naam van een clubfaciliteit kiezen, beslissingen nemen over warming-up activiteiten bij Stadio Olimpico en bepalen welke speler in een live Twitter sessie moet langskomen. Meer vragen en onderwerpen zullen binnen korte tijd worden aangekondigd.

De tokens zijn verhandelbaar tegen het native token van Socios, genaamd $CHZ. Alexandre Dreyfus, CEO en oprichter van Socios, zei het volgende over de samenwerking:

“Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid om een groot publiek van reguliere consumenten kennis te laten maken met de voordelen van blockchain en cryptocurrencies, zowel in Europa als in Azië en Latijns-Amerika. Als je alle fans van onze huidige partners bij elkaar optelt, kijken we al naar een potentieel publiek van honderden miljoenen sportfans en gebruikers voor zowel $CHZ als Socios.com.”

AS Roma is de tweede Italiaanse voetbalclub die lid wordt van Socios.com. De club sluit zich aan bij leden als Juventus, Paris Saint-Germain en West Ham United.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN