digitale valuta

IMF voorspelt dat centrale banken, digitale valuta’s zullen uitgeven

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gelooft dat centrale banken in de toekomst mogelijk digitale valuta zullen uitgeven. Dit meldde het IMF op 27 juni.

Volgens het volledige rapport hebben het IMF en de Wereldbank een onderzoek uitgevoerd naar FinTech. Hierbij werden financiële instellingen binnen alle lidstaten gevraagd om hun meningen te delen.

Een aantal centrale banken in verschillende landen overwegen een Digitale Munteenheid van de Centrale Bank (CBDC). Uruguay is al een CBDC-pilotprogramma gestart, terwijl de Bahama’s, China, Zweden en Oekraïne op het punt staan hun systemen te testen.

Daarnaast hebben een aantal centrale banken onderzoek gedaan naar de potentiële impact van CBDC op de financiële stabiliteit, de structuur van de banksector, de toetreding van niet-financiële instellingen en de overdracht van het monetaire beleid.

Zowel opkomende economieën als ontwikkelde economieën overwegen naar eigen zeggen CBDC-opties. Voor opkomende economieën in ontwikkelingslanden zou het belangrijkste resultaat van een CBDC echter zijn dat de bankkosten worden verlaagd, en dat banken mogelijk meer beschikbaar worden gesteld voor burgers zonder bankrekening.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN