G20 Stablecoins

Ministers van Financiën van de G20 vragen om passende maatregelen voor crypto-activa

De ministers van Financiën van de G20 en de presidenten van centrale banken hebben de Financial Stability Board (FSB) en wereldwijde normalisatieorganisaties gevraagd om de risico’s rond crypto-activa goed te monitoren. Het verzoek werd gedaan in een gezamenlijke publicatie die op zondag 9 juni geplaatst werd op de website van het Japanse Ministerie, na de G20-bijeenkomst in Fukuoka, Japan.

De leiders die het document hebben ondertekend, dringen bij relevante instellingen er op aan om meer rekening te houden met crypto-activa en passende maatregelen overwegen:

“We vragen de FSB en normalisatieorganisaties om risico’s te monitoren en indien nodig na te denken over aanvullende multilaterale antwoorden.”

In de gezamenlijke verklaring wordt ook aangegeven dat:

“Technologische innovaties, inclusief de onderliggende crypto-activa, aanzienlijke voordelen kunnen opleveren voor het financiële systeem en de gehele economie.”

Echter plaatsten de auteurs van het document ook vraagtekens bij de technologie:

“Hoewel crypto-activa op dit moment geen bedreiging vormen voor de wereldwijde financiële stabiliteit, blijven we waakzaam voor de risico’s, waaronder de risico’s die betrekking hebben tot consumenten- en beleggersbescherming, anti-witwas praktijken en het tegengaan van de financiering van terrorisme.”

De leiders bevestigen ook nogmaals hun toewijding om de recentelijk gewijzigde FATF-normen voor crypto toe te passen. Het document stelt ook dat de ministers van Financiën en de presidenten van de centrale banken het werk verwelkomen met betrekking tot crypto dat wordt uitgevoerd door internationale toezichthoudende instanties.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN