Facebook

Facebook herziet advertentiebeleid voor cryptocurrencies

Advertenties met betrekking tot blockchain-technologie, cryptonieuws, maar ook evenementen en educatief materiaal voor cryptocurrencies kunnen nu op Facebook worden weergegeven, zonder voorafgaande toestemming. Dit meldde Facebook Business op 8 mei.

Dit laat een verandering zien ten opzichte van vorig jaar, toen Facebook een beleid implementeerde dat vereiste dat crypto- en blockchain-promoters voorafgaande toestemming moesten krijgen voordat ze advertenties konden plaatsen. In het persbericht wordt verder toegelicht dat deze wijziging niet van toepassing is op advertenties die een bepaalde cryptocurrency willen promoten en advertenties voor initial coin offerings (ICO’s) blijven verboden.

Het verklaarde doel van zodanige beperkingen is om te voorkomen dat Facebook-gebruikers prooi worden van misleidende advertenties. Adverteerders die een specifiek product willen promoten, zoals een bepaalde cryptocurrency, een cryptocurrency-exchange of miningsoftware en -hardware, zullen een strenge achtergrondscreening moeten doorstaan.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN