Disney Tron

Walt Disney wordt wellicht eigenaar van 2 cryptocurrency exchanges

Twee grote cryptocurrency-exchanges zouden in de belangstelling staan van Walt Disney Corp. om overgenomen te worden. Als deze deal doorgaat, zou hier naar verluidt een bedrag van $13 miljard mee gemoeid zijn. Dit meldde de Zuid-Koreaanse krant The Herald op woensdag 17 april.

De voorzitter van online gaminggigant NXC Corporation, Jung-ju Kim, zou volgens The Herald, zijn aandelen in het bedrijf (98,6%) willen verkopen.

NXC bezit 47% van Nexon, de grootste ontwikkelaar van games in Zuid-Korea, die op zijn beurt belangen heeft in Korbit en het Europese platform Bitstamp (via een Belgische dochteronderneming).

Volgens de bron is Disney, met wie Kim een ​​nauwe relatie onderhoudt, de voorkeurskoper.

De aandelenuitkering zou ruim $13 miljard waard zijn en dit zou Disney, per toeval, een significant marktaandeel in de cryptocurrency-exchange industrie geven.

Noch Nexon, noch de betrokken exchanges hebben tot dusverre commentaar op de geruchten geleverd.

Tot op heden had Disney weinig te maken met cryptocurrency, behalve het Dragonchain project. Dragonchain werd oorspronkelijk ontwikkeld in The Walt Disney Company in Seattle in 2014 en vervolgens werd het in 2016 openbaar beschikbaar en losgekoppeld van Walt Disney.

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN