Crypto reguleringen afbeeldingen blogs_Tekengebied 1 kopie 15

Wat is de Securities and Exchange Commission (SEC)

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is een onafhankelijke federale overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor het beschermen van beleggers, het handhaven van een eerlijke en ordelijke werking van effectenmarkten en het faciliteren van kapitaalvorming.

Het werd in 1934 door het Congres opgericht als de eerste federale regulator van effectenmarkten. De SEC bevordert de volledige openbaarmaking van informatie, beschermt beleggers tegen frauduleuze en manipulatieve praktijken op de markt en houdt toezicht op bedrijfsovernameacties in de Verenigde Staten.

Over het algemeen moeten uitgiften van effecten, die worden aangeboden in interstatelijke handel, bij de SEC worden geregistreerd, voordat ze aan beleggers kunnen worden verkocht. Financiële dienstverleners, zoals broker-dealers, adviesbureaus en vermogensbeheerders, evenals hun professionele vertegenwoordigers, moeten zich ook bij de Securities and Exchange Commission registreren om zaken te kunnen doen.

Ben je benieuwd naar andere cryptocurrency begrippen? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN